سه سال پس از آغاز مبارزه حماسی جهان علیه کووید-19، کشورهای کمتر توسعه یافته (LDC) – که در حال حاضر با موانع ساختاری شدید برای توسعه پایدار دست و پنجه نرم می کنند و در برابر شوک های اقتصادی و زیست محیطی بسیار آسیب پذیر هستند – خود را در میان موج فزاینده بحران سرگردان می بینند. ، عدم قطعیت، هرج و مرج آب و هوا و بی عدالتی عمیق جهانی.
«سیستم ها گسترش یافته یا وجود ندارند – از بهداشت و آموزش گرفته تا حمایت اجتماعی، زیرساخت ها و ایجاد شغل. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در پنجمین کنفرانس سازمان ملل در مورد کشورهای کمتر توسعه یافته، معروف به LDC5، که از 5 تا 9 مارس در پایتخت قطر برگزار می شود، گفت.
وی گفت که سیستم مالی جهانی که توسط کشورهای ثروتمند برای تامین منافع خود ایجاد شده است، به شدت در حق کشورهای کمتر توسعه یافته بی انصافی است که باید نرخ بهره ای را هشت برابر بیشتر از نرخ بهره در کشورهای توسعه یافته بپردازند. دبیرکل سازمان ملل گفت: «امروز، 25 اقتصاد در حال توسعه بیش از 20 درصد از درآمدهای دولت را صرفاً برای خدمات بدهی هزینه می کنند.
در مواجهه با چنین چالشهای عمیقی، دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت که کشورهای کمتر توسعه یافته به یک انقلاب حمایتی در سه حوزه کلیدی نیاز دارند.
“دیگر بهانه ای نیست”
نخست، او گفت که آسیب پذیرترین کشورهای جهان، که به آنها “پایین ترین معاملات” داده شده است، برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs) نیاز فوری به حمایت دارند.
این شامل ارائه حداقل 500 میلیارد دلار در سال به کشورهای در حال توسعه و همچنین 0.15 تا 0.20 درصد GNI برای کمک های رسمی توسعه (ODA) از کشورهای توسعه یافته است. علاوه بر این، باید تلاش های بین المللی برای جلوگیری از فرار مالیاتی و جریان های مالی غیرقانونی صورت گیرد.
دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: «دیگر بهانه ای وجود ندارد». وی با اشاره به برنامه اقدام مهم دوحه که طرح اولیه تعهد و تعامل مجدد بین کشورهای LDC و شرکای توسعه آنها است، گفت: “من از شرکای توسعه می خواهم که از اجرای این دستاوردها و دستاوردهای اهداف DPoA حمایت کنند.” از جمله بخش خصوصی، جامعه مدنی و دولت ها در تمام سطوح.
“لحظه جدید برتون وودز”
ثانیا، دبیرکل سازمان ملل گفت، اصلاح نظام مالی جهانی از طریق یک لحظه جدید برتون وودز ضروری است.
او گفت: «این شامل گسترش تأمین مالی اضطراری و ادغام بندهای بلایا و همهگیری در ابزارهای بدهی است». بانکهای توسعه چندجانبه باید مدلهای تجاری خود را تغییر دهند تا جریانهای مالی خصوصی بیشتری را به سمت کشورهای LDC جذب کنند.
وی افزود: ما باید راههای جدید و منطقی برای اندازهگیری اقتصاد کشورها پیدا کنیم، مانند معیارهای وام دهی که فراتر از تولید ناخالص داخلی است.
تکامل در حمایت از آب و هوا
کشورهای LDC علیرغم اینکه تنها مقدار کمی از گازهای گلخانه ای دارند، به ویژه در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر هستند.
برای حمایت های لازم آقای گوترش از کشورهای توسعه یافته خواست تا به وعده 100 میلیارد دلاری خود به کشورهای در حال توسعه عمل کنند، دسترسی به منابع مالی آب و هوا را ساده کنند، صندوق خسارات و خسارت را عملیاتی کنند، بودجه سازگاری مضاعف را عملیاتی کنند، صندوق آب و هوای سبز تحت حمایت سازمان ملل را دوباره پر کنند و سیستم های هشدار اولیه را برای همه افراد در جهان ارائه دهند. ظرف پنج سال
با در نظر گرفتن این اهداف و دیگر اهداف حیاتی، دبیرکل به نمایندگان گفت که میزبان یک اجلاس جاه طلبی آب و هوا در مقر سازمان ملل در ماه سپتامبر خواهد بود تا از حرف به عمل حرکت کند و “عدالت اقلیمی را به کسانی که در خط مقدم بحران هستند” برساند.
دیگر خبری از وعده های شکسته نیست
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: «دوران وعده های شکسته شده باید اکنون به پایان برسد. بیایید نیازهای کشورهای کمتر توسعه یافته را در جایی که به آنها تعلق دارد قرار دهیم. اول در برنامه های ما. اول در اولویت های ما. و اول در سرمایه گذاری های ما.»
از زمان شروع COVID-19، 46 کشور LDC از منابع ناکافی برای مبارزه با بیماری همه گیر و بدهی های مارپیچی رنج برده اند که پیشرفت توسعه آنها را به تاخیر انداخته است. علیرغم تلاش های گسترده برای رسیدگی به این شرایط، از هر سه نفر در کشورهای کمتر توسعه یافته، یک نفر در فقر شدید زندگی می کند.
چابا کوروسی، رئیس هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سخنان خود خطاب به رهبران جهان گفت: “من مطمئن هستم که همه ما می خواهیم به وعده خود برای دستیابی به دستور کار 2030 و متحول کردن اقتصاد کشورهای کمتر توسعه یافته عمل کنیم.”
وی افزود: برای اینکه این اتفاق بیفتد، ضروری است که کشورها مالکیت واقعی DPoA را احساس کنند. شرکای توسعه باید اطمینان حاصل کنند که وعدهها برای کمک به کشورهای کمتر توسعه یافته برای غلبه بر آسیبپذیریهایشان محقق میشود.»
نیاز به مشارکت واقعی
رئیس مجمع ادامه داد: «اگر ما مشارکتهای واقعی را تقویت کنیم و از فناوری و نوآوری استفاده کنیم، اهداف ما هنوز تا سال 2030 قابل دسترسی هستند، که به تصمیمگیریهای تاثیرگذار و اقدامات متحول کننده نیاز دارد.
این شامل تمرکز بر آنچه نهادهای مالی بینالمللی باید روی آن تمرکز کنند، اندازهگیری ثروت و توسعه پایدار، تکیه بر علم در تصمیمگیری، بسیج همبستگی، بهبود استانداردهای حکمرانی و درک کالاهای مشترک جهانی است.
او گفت: “این پیشرفت آسان نخواهد بود، اما من صادقانه گزینه بهتری برای بشریت نمی بینم.” Kőrösi.
تعهد کشور میزبان
جلسه عمومی افتتاحیه LDC5 به ریاست شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر برگزار شد که از کمک مالی 60 میلیون دلاری برای اجرای DPoA خبر داد.
رهبر دولت خلیج فارس بر لزوم همبستگی بین المللی در مبارزه با بحران ها در سراسر جهان تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای ثروتمند و توسعه یافته یک تعهد اخلاقی هستند که برای کمک به کشورهای کمتر توسعه یافته برای غلبه بر چالش های جهانی که اکنون با آنها دست و پنجه نرم می کنند، مشارکت بیشتری داشته باشند.
با توجه به اینکه بحران بدهی موضوعی کلیدی برای مقامات حاضر در LDC5 است، او خواستار توجه به تأثیر آن بر کشورهای کمتر توسعه یافته شد.
وی تصریح کرد: من از شرکای توسعه میخواهم که از قطر الگوبرداری کنند و ابتکار عمل را برای حمایت از اجرای برنامه اقدام دوحه به عنوان بخشی از تعهدات بشردوستانه و توسعهای ما در قبال مردم کشورهای کمتر توسعهیافته به عهده بگیرند.
رئیس جمهور ترکیه، کشور میزبان کنفرانس قبلی سازمان ملل در سال 2011، و نخست وزیر بنگلادش نیز در جلسه عمومی افتتاحیه سخنرانی کردند.
طی چند روز آینده، بیش از 130 رهبر جهان و رؤسای هیأتهای نمایندگی در طول مناظره عمومی برای تبادل نظر در مورد چگونگی رسیدگی به چالشهای مشترک و یافتن راهحلهای معنادار برای کشورهای LDC صحبت خواهند کرد.
به مناسبت 50 سال “مبارزه و موفقیت”
بلافاصله پس از افتتاحیه، مراسم بزرگداشتی در مرکز کنفرانس ملی قطر برگزار شد تا دستاوردهای پس از ایجاد رده LDC در سال 1971 تجلیل شود و تعهد خود را مبنی بر بردن 46 کشور LDC در حال حاضر در یک سفر دگرگون کننده به سمت رشد اقتصادی سریع و پایدار انجام دهند. توسعه.
تلاش های سیستم سازمان ملل متحد برای معکوس کردن به حاشیه رانده شدن فزاینده کشورهای LDC در اقتصاد جهانی و قرار دادن آنها در مسیر رشد و توسعه پایدار به دهه 1960 باز می گردد. از آن زمان، سازمان ملل متحد توجه ویژه ای به کشورهای کمتر توسعه یافته داشته است و آنها را به عنوان آسیب پذیرترین در جامعه بین المللی می شناسد.
سازمان ملل متحد با شناسایی دورهای LDCها و برجسته کردن چالشهای ساختاری آنها، سیگنالی قوی به جامعه بینالمللی در مورد نیاز به امتیازات ویژه در حمایت از LDCها میدهد.
“تاریخ کشورهای LDC فقط یک مشکل نیست. همچنین تاریخچه تلاش انسان از طریق ناملایمات است. مبارزه، و موفقیت، در برابر شانس.
“با اجرای DPoA، ما میتوانیم حتی به این شانسها بیشتر عمل کنیم. دادن فرصت های برابر به همه؛ و برای سهولت رسیدن به موفقیت.” فاطمه که دبیر کل کنفرانس LDC5 نیز هست.
او ادامه داد که LDC5 فرصتی فوق العاده برای دست یافتنی کردن اهداف برنامه اقدام فراهم کرد. بیایید همه ما لحظه را غنیمت بشماریم و آن سفر را اکنون در دوحه آغاز کنیم. سفری از پتانسیل به سعادت.»
در این رویداد همچنین نوازندگانی از یمن و نیجریه و همچنین رقصندگانی از تانزانیا حضور داشتند که اجرای فرهنگی خود را ارائه کردند و تنوع و سرزندگی کشورهای LDC را به نمایش گذاشتند.
طی پنج روز آینده در دوحه، نزدیک به 5000 نماینده از دولتها، بخش خصوصی، سازمانهای جامعه مدنی، نمایندگان مجلس و جوانان اجرای برنامه اقدام استانبول را که در کنفرانس قبلی سازمان ملل در ترکیه در سال 2011 تصویب شد، ارزیابی کرده و بسیج خواهند شد. حمایت و اقدام بین المللی اضافی برای 46 کشور کمتر توسعه یافته جهان.
همکاری جنوب و جنوب برای توسعه کشورهای LDC
قدرت کاتالیزوری همکاری جنوب-جنوب – که به همکاری فنی بین کشورهای در حال توسعه در جنوب جهانی اشاره دارد – برای ایجاد توسعه تحول آفرین در کشورهای LDC امروز در حاشیه کنفرانس مورد تجلیل قرار گرفت.
دو پروژه جدید، در اوگاندا و گامبیا، با ارزش ترکیبی 3 میلیون دلار، با حمایت هند، برزیل، آفریقای جنوبی تسهیلات برای کاهش فقر و گرسنگی (صندوق IBSA)، اعلام شد.
در اوگاندا، پروژه “کشاورزی بزرگ غلات، حبوبات و دانه های روغنی به رهبری زنان کاراموجا” از دولت اوگاندا حمایت می کند تا با توانمندسازی زنان و جوانان از طریق صنعت کشاورزی، به ناامنی مزمن غذایی در منطقه Karamoja به شیوه ای پایدار رسیدگی کند.
در گامبیا، پروژه «تولید و فرآوری سبزیجات برای زنان و جوانان روستایی» با هدف بهبود امنیت غذایی و معیشت زنان و جوانان از طریق بهبود شیوههای کشاورزی و ساختارهای آبیاری انجام میشود.
گامبیا یکی از مدافعان قوی همکاری جنوب-جنوب بوده است، زیرا ما به طور مستقیم از تأثیر این پروژه ها بر جوامع آسیب پذیر آگاه هستیم. پروژهای که امروز راهاندازی میکنیم، زنان و جوانان را برای تولید مواد غذایی بیشتر و بهتر توانمند میکند و در نتیجه تغذیه و امنیت غذایی را در کشورمان بهبود میبخشد. مامادو تانگارا، وزیر امور خارجه و همکاری های بین المللی گامبیا.
صندوق IBSA که در سال 2004 تأسیس شد، از 22 پروژه در 20 LDC حمایت کرده است که بیش از 62 درصد از کل منابع آن را تشکیل می دهد. دفتر سازمان ملل متحد برای همکاری های جنوب-جنوب (UNOSSC) از لحاظ مالی اجرای صندوق های امانی را که همکاری و اجرای آزمایشی طرح های جنوب-جنوب را در سراسر جهان تسهیل می کند، مدیریت و پشتیبانی می کند و به عنوان مدیر صندوق امانت و دبیرخانه هیئت صندوق IBSA عمل می کند.
مجموعه غنی پروژههای همکاری جنوب-جنوب که امروز ارائه شد، گواهی بر تأثیر تحولآفرینی است که میتوان با همکاری کشورهای در حال توسعه و مشارکت با سیستم سازمان ملل متحد به دست آورد.» دیما الخطیب، مدیر UNOSSC گفت اخبار سازمان ملل.
وی افزود: ما به پتانسیل همکاری جنوب و جنوب و توانایی آن برای تغییر بازی برای کشورهای کمتر توسعه یافته اعتقاد داریم.