به گفته سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO)، علیرغم اختلال در همه گیری ویروس کرونا، این روند روند رکود اقتصادی قبلی را کاهش داد.
دارن تانگ، مدیر کل WIPO، گفت: آخرین داده ها “رشد مستمر و پایدار” در پرونده های مالکیت معنوی را نشان می دهد که “تا حد زیادی به دلیل افزایش از آسیا بوده و سایر مناطق نیز روند صعودی دارند.”
وی افزود: «قدرت بایگانی IP در طول همهگیری نشان داد که مردم در سراسر جهان با وجود اختلالات اقتصادی و اجتماعی ناشی از همهگیری، به نوآوری و خلاقیت ادامه دادند.»
عمده آسیا
دادههای منتشر شده در آخرین گزارش شاخصهای مالکیت معنوی جهانی WIPO نشان میدهد که مبتکران 3.4 میلیون درخواست ثبت اختراع را در سال گذشته در سطح جهان ثبت کردهاند که 3.6 درصد نسبت به سال 2020 افزایش داشته است – با بیش از دو سوم درخواستها در آسیا.
چین و هند با افزایش 5.5 درصدی در ثبت اختراعات محلی همراه با کره جنوبی که 2.5 درصد جهش کرد، رشد چشمگیری داشتند.
در ایالات متحده، ثبت اختراعات در سال گذشته 1.2 درصد، در ژاپن 1.7 درصد و در آلمان 3.9 درصد کاهش یافت.
آژانس مستقر در ژنو توضیح داد: “بیشتر کشورها در سال 2021 افزایشی را در فعالیت ثبت علامت تجاری ثبت کردند، با 18.1 میلیون طبقه علامت تجاری در سراسر جهان در سال 2021، که 5.5 درصد نسبت به سال 2020 افزایش داشت.”
رونق پس از همه گیری
WIPO همچنین خاطرنشان کرد که رشد ثبت برندهای جدید همزمان با رونق فعالیت های کارآفرینی و معاملات سرمایه گذاری خطرپذیر است که ناشی از اختلال COVID-19 بود.
گزارش WIPO میگوید: «فعالیت ثبت طرحهای صنعتی 9.2 درصد افزایش یافته است.
در میان یک چشم انداز ژئوپلیتیکی نامشخص و مشکلات حل نشده مربوط به بحران آب و هوا، مدیر کل WIPO استدلال کرد که انعطاف پذیری مالکیت معنوی “نباید بدیهی تلقی شود”.
وی هشدار داد: یک رکود اقتصادی دیگر در راه است و تنش های ژئوپلیتیکی افزایش یافته است.
آقای. تانگ اصرار داشت که چالشهایی از جمله تغییر آب و هوا و تضمین موفقیت اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SGDs) به این معنی است که «ما باید به حمایت از نوآوران و پدیدآورندگان برای استفاده از سیستم IP برای تحقق ایدههای خود و ایجاد تأثیری که تغییر خواهد کرد ادامه دهیم. زندگی ما برای بهتر شدن».